Novosti iz Zavoda
02.02.2024

Radionicama u Pitomači Zavod za javno zdravstvo nastavlja s provedbom edukacije učenika o vršnjačkom nasilju

U Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača u petak 02. veljače 2024. godine provedene su tri radionice o vršnjačkom nasilju u okviru školskog preventivnog programa. Radionice je proveo profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i njima se u ovoj godini nastavlja provedba specifične edukacije učenika o ovom važnom javnozdravstvenom pitanju i razvojnom riziku.

Prevencija i suzbijanje vršnjačkog nasilja posredno je i prevencija ovisnosti, ali je i oblik skrbi o mentalnom zdravlju mladih, te je u sinergijskom djelovanju s ostalim edukacijama (o slobodnom vremenu mladih, o štetnosti djelovanja droga, pijenja alkohola, pušenja duhanskih proizvoda i kockanja mladih) koje se također provode među mladima u školama i u zajednici jedan od temelja učinkovite prevencije rizičnih ponašanja mladih.

Suradnja Zavoda za javno zdravstvo i škola u Virovitičko-podravskoj županiji traje već godinama, ali je kao primjer dobre prakse prepoznata i izvan granica naše županije pa stručnjaci Zavoda na poziv škola provode edukaciju učenika i u susjednim županijama, što je primjer kako se učinkovito mogu koristiti i prenositi iskustva i znanja stručnjaka u provedbi preventivnih i zaštitnih aktivnosti, osobito kada je u pitanju očuvanje zdravlja i života djece i mladih.

Siniša Brlas, profesor psihologije
voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u
Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 153 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije