Novosti iz Zavoda
24.02.2024

Zaštita mentalnog zdravlja i prevencija ovisnosti: razgovor s psihologom za časopis „Glasnik Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu“

Pristup proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju koji je profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije osmislio još 2010. godine u suradnji sa sustručnjacima i pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“, ustrajno se provodi. Dapače, prepoznat je u cijeloj državi kao jedan održivi model skrbi o mentalnom zdravlju, snažno oslonjen na Nacionalnu strategiju zaštite mentalnog zdravlja i Strateški okvir razvoja mentalnog zdravlja. Osobito set aktivnosti usmjerenih proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju mladih. Slijedom toga je u 16. broju časopisa „Glasnik Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu“ objavljen i razgovor s profesorom Sinišom Brlasom na temu zaštite mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti.

„Glasnik Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu“ glasilo je svih profesionalaca koji mogu dati doprinos poboljšanju obrazovanja zdravstvenih djelatnika, kao i njihova profesionalnog rada u sustavu, te tako ujedno dati i svoj doprinos boljitku suvremenoga zdravstvenog sustava. Stoga je profesionalni prestiž biti suradnikom ovog glasila.

Razgovor za članak „Zaštita mentalnog zdravlja i prevencija ovisnosti – studenti istražuju“ vodila je studentica Lea Stipanović, a članak se može pročitati ovdje.

Siniša Brlas, profesor psihologije
voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u
Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije