Novosti iz Zavoda
11.06.2024

Savjetovališta za alkoholizam u Virovitičko-podravskoj županiji

Dana 6.lipnja 2024. započelo je s radom Savjetovalište za alkoholizam u Orahovici. Savjetovalište će raditi svaki prvi četvrtak u mjesecu od 18 do 19 sati, u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok u Orahovici. Osim djelatnika Službe za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, u Savjetovalištu će svoja znanja i iskustva rado udijeliti medicinska sestra Višnja Kajzer, psihologica Ksenija Juras-Vujanović i socijalna radnica Josipa Pernar. U ostale četvrtke za orahovačko je područje osigurano telefonsko savjetovalište za alkoholizam u istom periodu na telefon 033/781-420.

Savjetovalište za alkoholizam u Virovitici djeluje u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok, Gajeva 21, svaki radni dan od 12 do 14 sati. U tom periodu je moguće učiniti alkotestiranje, dobiti osnovne informacije o mogućnostima liječenja alkoholizma, te se naručiti za pregled kod psihijatra ili savjetovanje kod psihologa u Zavodu. Važno je napomenuti da u sklopu Zavoda, a u okviru Savjetovališta za alkoholizam djeluje psihoedukativna i suportivna grupa za oboljele od alkoholizma. Za uključivanje u navedenu grupu, prethodno je potrebito učiniti pregled kod psihijatra u Zavodu.

Daljnje djelovanje na planu osvještavanja problema alkoholizma u našoj županiji, ostvareno je sudjelovanjem u emisiji „Govorimo o zdravlju“ na Pitomom radiju. Psihijatrica Sanea Mihaljević u navedenoj je emisiji govorila o problemu alkoholizma zajedno s predsjednikom KLA Pitomača Davorom Tržić. Emisija se može poslušati na valovima Pitomog radija 20. lipnja u 17sati.

Tomislav Šokec, med. techn.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije