Novosti iz Zavoda
20.06.2016

NOVA MOBILNA APLIKACIJA "PELUDNA PROGNOZA"

Portal PLIVAzdravlje u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" razvio je mobilnu aplikaciju "Peludna prognoza" u kojoj sudjeluje i Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Ovime je uspješno unaprijeđena suradnja portala PLIVAzdravlje i Zavoda, koji osigurava precizna mjerenja peludi u zraku i peludnu prognozu na teritoriju Republike Hrvatske.

Alergijske bolesti ubrajaju se među najrasprostranjenije bolesti današnjice te predstavljaju i sve značajniji javnozdravstveni problem. Aplikacija "Peludna prognoza" stoga korisnicima pruža svakodnevne informacije o koncentraciji peludi pojedinih alergenih biljaka i peludnu prognozu za sljedeća dva dana, za sve gradove u Hrvatskoj koji vrše mjerenja (Zagreb, Osijek, Zadar, Pula, Dubrovnik i Virovitica). Aplikacija sadrži popis najčešćih alergenih biljaka, uz svaku biljku je fotografija i opis biljke, kao i oznaka stupnja alergenosti. Ovi podaci korisnicima olakšavaju prepoznavanje alergene biljke u prirodi, a time i izbjegavanje kontakta s pojedinim alergenima. Mogućnošću svakodnevnog praćenja prisutnosti pojedinih alergena alergične osobe mogu prilagoditi svoje dnevne aktivnosti i tako aktivno utjecati na svoje zdravstveno stanje.

Aplikacija Peludna prognoza je besplatno dostupna svim korisnicima pametnih telefona s iOS i Android operativnim sustavima. Aplikaciju je moguće preuzeti putem Google Playa za uređaje s Android operativnim sustavom i App Storea za uređaje s iOS operativnim sustavom.

Link za preuzimanje.

 

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije