Novosti iz Zavoda
01.03.2024

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja Zavod za javno zdravstvo predstavio novu knjigu Siniše Brlasa o vršnjačkom nasilju

U četvrtak 29. veljače 2024. godine u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije predstavljena je knjiga profesora psihologije Siniše Brlasa „Kroz život bez nasilja - vodič za prevenciju vršnjačkog nasilja kao rizika za mentalno zdravlje i ovisnost mladih“. Knjiga je javnosti ciljano predstavljena dan ranije u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, upravo na Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja (poznatog i kao Dan ružičastih majica), a sada je predstavljena i stručnjacima iz osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji. Na predstavljanju u Zavodu za javno zdravstvo je, osim autora, govorio i ravnatelj Zavoda prim. dr. sc. Miroslav Venus koji je pozdravio prisutne.

Ovaj je vodič osmišljen kao dodatni izvor informacija o aktualnoj i važnoj temi vršnjačkog nasilja i naslanja se na vodič za djecu i mlade koji se od 2010. godine kontinuirano koristi u provedbi radionica o vršnjačkom nasilju u školama i koji se pritom besplatno dijeli učenicima. Kao što stručna recenzentica ove nove knjige prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić navodi, ovaj vodič "iskazuje optimizam koji je potreban za hvatanje u koštac s tim društveno sve većim problemom", te je za nadati se da će biti doprinos učinkovitom odgovoru ovome izazovu. Upravo činjenica da je stručna recenzentica ove knjige sveučilišna profesorica prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić, znanstvenica i psihologinja koja je svojim stručnim i znanstvenim autoritetom podržala ovu knjigu, pokazatelj je koliko je profesor Brlas kompetentno odgovorio ovoj zadaći.

Profesor Brlas održao je i kraće izlaganje o povezanosti nasilja, ovisnosti i mentalnog zdravlja te o metodologiji u pristupu suzbijanju vršnjačkog nasilja koja se primjenjuje u Virovitičko-podravskoj županiji još od 2010. godine.

Izdavač knjige je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u kojemu profesor Brlas radi kao psiholog i voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje.

Knjiga je u elektroničkom obliku dostupna ovdje.

Siniša Brlas, profesor psihologije
voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u
Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije