Novosti iz Zavoda
16.03.2024

U školi u Čačincima provedena edukacija roditelja o novim ovisnostima

U četvrtak 14. ožujka 2024. godine u Osnovnoj školi A.G. Matoša Čačinci provedena je edukacija roditelja o novim ovisnostima. Edukaciju je proveo profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Pojavom novih oblika sredstava ovisnosti u posljednje vrijeme mladi su izloženi dodatnim rizicima za svoje zdravlje. Suzbijanje ovisnosti kao javnozdravstvenog izazova složena je zadaća u koju trebaju biti uključeni mnogi dionici, a ako se radi o djeci i mladima njihovi su roditelji jedna od važnijih karika te suradnje. Već je u osnovnoj školi važno provoditi preventivne postupke usmjerene smanjenju potražnje ovih sredstava kod mladih i stoga je u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije osmišljena specifična edukacija roditelja, ali i učitelja i nastavnika, o novim ovisnostima pod nazivom „Novo vrijeme, nove ovisnosti; rizici za mlade, izazovi za sve“.

Doprinos je to Zavoda za javno zdravstvo suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji rizičnih ponašanja mladih te afirmaciji njihova zdravlja u aktivnostima u okviru školskih preventivnih programa.

Siniša Brlas, profesor psihologije
voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u
Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije